Λευτεριά στη Σάναα Τάλεμπ

Document-page-001 (1)

Αφίσα και κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης  στο Βόλο, στα πλαίσια της πανελλαδικής δικτύωσης δράσεων αλληλεγγύης στη Σάναα Τάλεμπ αλλά και σε κάθε μετανάστη-στρια :

Λευτεριά στη Σάναα Τάλεμπ

Αλληλεγγύη στις/ους μετανάστριες/ες

Να γκρεμίσουμε το καθεστώς εξαίρεσης

Μεταξύ των μεταφυσικών εξαγγελιών για κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, μιας «πιο ανθρώπινης μεταναστευτικής πολιτικής» και της πραγματικότητας μεσολαβούν μερικά νανοσεκόντ. Σε διάρκεια ίση με εκείνη της ελεύθερης πτώσης από τα σύννεφα και της μετάβασης από την εξαίρεση στον κανόνα και από τον εγκλεισμό στο βασανισμό.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη του παραπάνω σεναρίου πολιτικής φαντασίας καταδεικνύεται συνεχώς μια απ’ τις πρώτες γαλαζοροζ εξαγγελίες. Αυτή της συνέχειας του Κράτους.

Της συνέχειας δηλαδή της γενικευμένης καπιταλιστικής επίθεσης και βαναυσότητας.

Της συνέχειας των μέτρων έκτακτης ανάγκης και της “κανονικοποίησης” της εξαίρεσης.

Στον έναν αυτό χρόνο, μετά και το σύντομο καλοκαίρι της όψιμης “φιλανθρωπίας ”, η ένταση της πολεμικής διαχείρισης μεταναστών-στριών είναι διάχυτη. Τα σύνορα εκτός από νεκροταφεία, μετατρέπονται σε σημεία διαλογής θεμιτών και αθέμιτων εθνικοτήτων για την Ευρώπη ή σε σημεία μπίζνας μεταξύ κράτους-δουλέμπορων-μαφίας. Οι εθνικότητες που “περισσεύουν” όταν γλιτώνουν από τη μαφία και δεν οδηγούνται σε κάτεργα εργατικής εκμετάλλευσης από ντόπια ή ξένα αφεντικά, οδηγούνται στον εγκλεισμό σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, σε κρατητήρια κολαστήρια ή στην απέλαση.

Στην προδιαγεγραμμένη πορεία εξαίρεσης και εγκλεισμού η περίπτωση της Sanaa Taleb (μετανάστριας από το Μαρόκο) είναι χαρακτηριστική και αποδεικνύει την εκδικητική και τιμωρητική διάθεση της κυριαρχίας σε όσους-ες αποφασίζουν να αντισταθούν. Αποδεικνύει επίσης την υποδειγματική στάση όσων επιλέγουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, διεξάγοντας έναν αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια, διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Η Sanaa δούλευε ήδη 5 χρόνια στην Ελλάδα, όταν τον Απρίλη του 2015 συνελήφθη επειδή δεν είχε χαρτιά. Μετά από 6 μήνες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ελληνικού, της ανακοινώθηκε (παράνομα) παράταση κράτησης για άλλους 3 μήνες.

Στις 31/10 μαζί με άλλες έγκλειστες μετανάστριες ξεκίνησε αποχή συσσιτίου, αποφασισμένη να αγωνιστεί για την ελευθερία της.

Στις 5/11, μετά από 5 μέρες αποχής συσσιτίου, της ανακοίνωσαν πως θα απελευθερωθεί. Αυτό που ακολούθησε όμως ήταν η μεταφορά της και η πολύωρη παραμονή της στο αστυνομικό τμήμα της Πέτρου Ράλλη, καθώς και η βίαιη, ανεπιτυχής επιχείρηση αεροπορικής της απέλασης. Οι μπάτσοι τη χτύπησαν, δεμένη όπως ήταν με χειροπέδες, της τράβηξαν τα μαλλιά, της έσκισαν τα ρούχα και τέλος, της φόρτωσαν αδικήματα για απείθεια και φθορά δημόσιας περιουσίας. Μετά την επιστροφή της στον εγκλεισμό του στρατοπέδου συγκέντρωσης, πραγματοποίησε εκ νέου αποχή συσσιτίου και διήμερη απεργία πείνας στις 14/12 μαζί με άλλες 20 έγκλειστες μετανάστριες.

Την Παρασκευή 8/1/2016, «καταδικάστηκε» από τους μπάτσους σε επιπλέον 3 μήνες κράτηση με τον ισχυρισμό ότι εκκρεμεί η απέλασή της. Ένας ισχυρισμός που αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός ότι η αίτησή της για άσυλο δεν έχει εξεταστεί ακόμα, ενώ οι αιτήσεις της για αποφυλάκιση απορρίφθηκαν.

Στις 26 Ιανουαρίου η Sanaa Taleb θα δικαστεί εκδικητικά με τις κατηγορίες που της φόρτωσαν κατά τη βίαιη απόπειρα απέλασής της.

Δείχνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα της Sanaa.

Να σταματήσουμε τον πόλεμο εναντίων

των μεταναστριών/ών

 

Συγκέντρωση  Τρίτη 26.01   10 π.μ  στην Πλατεία Ελευθερίας, Βόλος

troxhlato logo av

κείμενο Sanaa-page-001

This entry was posted in Home, Αφίσες. Bookmark the permalink.